З усіх міст України найбільш лояльним до Росії завжди був Харків. Ось тільки вже одинадцять днів всі українці можуть спостерігати, як російська армія знищує це російськомовне місто. Ще б пак, у Путіна, кажуть, був особливий план кого бомбити в першу чергу.

Так, Путін розраховував захопити Україну за три дні. Саме такий запас провізії російським солдатам роздало керівництво, відправивши воювати на українську землю, ось тільки бліцкриг не вдався. Звичайно ж в першу чергу війська повинні були взяти Київ.

Про це розповівши Міністр оборони України Олексій Резніков на своїй Facebook-сторінці.

Він зазначив, що за 11 діб війни російські окупанти зазнали суттєвих втрат як живої сили, так і військової техніки. А всьому " виною "героїчний опір українських воїнів. Тому інтенсивність його бойових дій дещо знизилася, проте деякі українські міста продовжують страждати від атаки агресорів найбільше.

"Російські окупанти намагаються сконцентрувати сили і засоби для нової хвилі атак. В першу чергу-на Київ, Харків, Чернігів і Миколаїв. Не втрачаємо пильність! Російські війська скрізь отримають жорстку відсіч",- заявив він.

Резніков відзначив цинізм російської влади, яка неодноразово порушувала слово і відкривала вогонь під час евакуації мирних громадян – чоловіків, дітей, людей похилого віку і поранених.

Також Міністр оборони відзначив мужність українських чоловіків, які на початок війни перебували за кордоном, проте не побоялися повернутися на батьківщину і чинити опір нарівні з іншими героями нашої країни.

"Понад 140 тисяч українців, переважно чоловіків, повернулися з Європи. Десятки тисяч влилися до лав Сил територіальної оборони. Звичайно, є ті, хто біжить. Але весь світ бачить, як український народ бореться за свою країну",- сказав він.

Більш того, додав Резніков, на сьогоднішній день вже є понад 20 тисяч звернень від іноземців, які готові приїхати в Україну і захищати світ від російських нацистів на українському фронті.

Також міністр натякнув, що в поставках зброї і боєприпасів є значний прогрес, проте вважав за краще не розголошувати деталі, щоб "для ворога це стало сюрпризом".

Олексій Резніков відзначив згуртованість українського народу і вказав на його відмінності від росіян.

"Наша найбільша перевага над ворогом - у згуртованості українського суспільства. У Росії не розуміють, що таке самоорганізація і така справжня довіра між владою і громадянами. Вони десятиліттями знищували свободу і гідність людей, щоб отримати покірливе населення. Їх більше, це вірно. Вони переважають на морі і в повітрі. Однак в українського народу зовсім інша внутрішня мотивація. На порядок більш висока стійкість. На землі ми це вже довели"– - резюмував Міністр оборони України.

Раніше Hyser писав, що Міністр оборони України Олексій Резніков заявив про зміну плану дій РФ на десятий день війни.

Також наш портал повідомляв, що у Росії на кладовищах вже вириті сотні свіжих могил.

Нагадавши, відомий російський олігарх звів рахунки з життям.