В Україні з кожним днем все більше погіршується епідемічна ситуація.

У "червоній" зоні адаптивного карантину в нашій країні поки числяться дві області – Івано-Франківська та Рівненська, але згідно з останніми даними, в неї може потрапити ще десять регіонів. Про це пише "Головнокомандувач".

названі області України, де найгірше йде ситуація з коронавірусом, фото: РБК-Україна

Уточнюється, що мова йде про наступні області:


Саме вони ризикують потрапити під жорсткі обмеження з урахуванням останніх показників захворюваності. Так, наприклад, в Житомирській і Миколаївській областях показники перевищені відразу за трьома критеріями, хоча для переходу в "червону" зону достатньо двох.

Тим часом у "жовтій" зоні залишаються Полтавська, Кіровоградська, Дніпропетровська та Запорізька області. Однак як довго вони втримаються на цих позиціях невідомо, оскільки за минулу добу, 5 лютого, в країні були зафіксовані ще майже 28 тис.нових випадків коронавірусу в Україні. Також сталося 109 смертей. За добу захворіли 2,5 тис.дітей, медпрацівників – 431.

Влада не втомлюється нагадувати українцям про важливість дотримання всіх карантинних обмежень, щоб зупинити активне поширення коронавірусу і уникнути нових випадків захворювання. Також населення намагаються стимулювати до вакцинації грошима. Так, президент України Володимир Зеленський дав розпорядження видати всім вакцинованим українцям, що отримали зелені COVID-сертифікати, по 1000 гривень.

Крім того, ще 500 грн заплатять тим, хто отримає бустерну дозу вакцинації.

Раніше "Hyser" писав про те, що у МОЗ розповіли, коли Україна переможе пандемію коронавірусу.

Також наш портал повідомляв, що у Львівській області пішли на крайні заходи.

Нагадуємо, що в одній з областей України починають вводити локдаун.