У четвер у Генеральному штабі Збройних сил Білорусі зробили заяву про відвід російських військ

Український уряд і західні партнери України стурбовані тим, наскільки велика кількість російських військ сконцентрована на кордоні з нашою країною. Додатково до цього, нещодавно з'явилася інформація про те, що РФ також перекине свої винищувачi на територію Республіки Білорусь, що викликало додаткові побоювання. Тим не менш, в Міноборони РБ вже зробили заяву з датою виведення російських військових з території Білорусі.

Повідомляється, що в четвер, 27 січня, начальник Генерального штабу Збройних сил Республіки Білорусь і перший заступник Міністра оборони Білорусі генерал-майор Віктор Гулевич зробив заяву, в якій розповів, коли російські війська повернуться додому.

Так, на брифінгу, який він проводив, Гулевич заявив про те, що російські війська були відправлені в Білорусь тільки для спільних військових навчань із забезпечення безпеки Союзної держави, тому вони не представляють ніякої для сусідніх європейських країн.

Свого часу начальник Генштабу також зазначив, що після того, як перевірка військових частин буде закінчено, військові частини і підрозділи Збройних сил Російської Федерації покинуть території Республіки Білорусь, як це відбувалося і в минулі рази проведення навчань.

Незважаючи на це, в Західній розвідці вважають, що Кремль продовжує збільшувати кількість своїх військ на кордоні з Україною. За наявною інформацією зараз на підступах до України розташовано від 112 до 120 тисяч російських військовослужбовців.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що КрАЗ показав нову партію авто для військових.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у США розповіли, коли РФ збирається напасти на Україну.

Також "Hyser" писав, що Кличко назвав головне бомбосховище столиці на випадок нападу.