Про це він розповів у своєму Telegram-каналі.

За його словами, росіяни закотили істерику через те, що українські військові почали використовувати «Байрактари». «Терорист Бородай, який нещодавно став депутатом Держдуми РФ, пообіцяв «знову взяти в руки автомат, щоб воювати проти України», - розповідає він. Окрім цього, каже Жорін, своє слово щодо цього сказав і російський депутат Андрій Картаполов: «це зашкоджує виконанню Мінських домовленостей».

Керівник Нацкорпусу зазначає, що СБУ підозрює Картаполова в тому, що він брав активну участь у подіях Іловайська. «Кремль за допомогою статусу депутатів вирішив сформувати з маргінальних фріків вагомих спікерів...», - коментує він ці заяви.

Окрім цього, додає Жорін, реакція росіян виявилася суголосною заявам Заходу, зокрема офіційній позиції Берліну, який виявив занепокоєння тим, що українська сторона почала використовувати «Байрактари». Водночас Жорін вказує на те, що чомусь нікого не непокоїть смерть кожного українського солдата.

А відтак керівник Нацкорпусу висловлює сподівання на те, що всі ці заяви ніяк не повпливають на готовність української армії й надалі використовувати турецькі безпілотники. «Давно хотілось би побачити набагато впевненішу політику, інакше повернення своїх територій ми не дочекаємось», - підкреслює він.

Як повідомляв Hyser, Соболевський пояснив, які зміни в українській армії передбачає військова програма Нацкорпусу.

Також Hyser писав про те, що представники харківського Нацкорпусу забезпечать свідку трагічного ДТП безпеку.