Свою думку щодо цього висловили лідер Національного Корпусу Андрій Білецький і керівник центрального штабу Максим Жорін у своїх Telegram-каналах.

Як зазначає Жорін, колекція скіфського золота, що з початку окупації кримського півострова була на виставці в Нідерландах, нарешті повертається в Україну. «Хороший ляпас російським окупантам», - коментує він рішення суду. На думку націоналіста, це національна реліквія дійсно високого рівня і її повернення можна вважати перемогою.

Також керівник Нацкорпусу зазначає, що скіфська історія – частина української, як і періоди Київської Русі та Запорозької Січі, а тому про неї потрібно обов’язково розповідати наступним поколінням. «Сподіваюсь, нинішня влада окрім піару на цій події (до якої, відверто кажучи, вона має дуже опосередковане відношення) почне підтримувати українських істориків скіфського спрямування», - міркує Жорін.

Білецький же акцентує на тому, що, повертаючи собі культурні пам’ятки, держава бореться за власну історію, а народ – за ідентичність і місце у світі. «Це один із сотень прикладів, коли Росія намагалася присвоїти собі українські пам'ятки історії та культури. Того ж 2016 року печатка київського князя Святослава ледь не опинилася в Новгородському музеї», - розповідає націоналіст і додає, що тоді вчасно вдалося повернути печатку до столиці України.

Як повідомляв Hyser, Нацкорпус звинуватив Володимира Струка у державній зраді і провів протест у Києві.

Також Hyser писав про те, що Нацкорпус прокоментував підпал спортзалу «Авангард» у Дніпрі.