Глава партії «Держава» Дмитро Василець у своєму Telegram опублікував заяву партії на Facebook про те, що влада безуспішно бореться з COVID-19. У заяві говориться, що владі варто задіяти ресурс приватних клінік для більш ефективної боротьби з COVID-19.

«Будучи справжніми патріотами своєї країни, соратники партії «Держава» не можуть байдуже дивитися на те, як Президент, уряд і Верховна Рада безуспішно борються з нашестям все нових і нових мутацій коронавірусу», - сказано в заяві.

Як вказано у публікації, держава повинна зобов'язати приватні медичні установи зарезервувати не менше 75% ліжко-місць на потреби в боротьбі з пандемією. Як зазначено в заяві, держава вкрай неефективно справляється зі своїми завданнями по боротьбі з вірусом – потрібен інший підхід.

«Закликаємо власників і керівників приватних медичних установ не чекати ініціативних дій з боку держави, а проявити свідомість і відповідальність перед українським народом і допомогти державній медицині боротися за життя всіх українців», - зазначено в публікації.

У заяві підкреслюється, що власники великих приватних клінік повинні за власною ініціативою, на благо народу, надати потрібний ресурс для лікування людей, інакше, як зазначено в публікації, партія залишає за собою право пікетувати мережі медичних установ, влаштовувати публічні цивільні перевірки.

Нагадаємо, Hyser.ua публікував повідомлення, що в 2023 році в українській пенсійної системи можуть відбутися зміни.

Раніше Hyser.ua поширював заяву Чаплиги, що влада Зеленського показала свою компрадорскую сутність, а Медведчук діє як патріот України.