Українцям назвали головні умови для отримання пенсії розміром 10 тисяч гривень

Пенсія розміром в 10 тисяч гривень в Україні - для багатьох це щось з розділу фантастики. Однак отримувати таку пенсію цілком реально, але при цьому потрібно виконати ряд умов. Про це інформує видання "obozrevatel".

Однією з головних умов є висока заробітна плата. Українці, які отримують оплату праці в розмірі близько 11 тисяч гривень при виході на заслужений відпочинок можуть претендувати на пенсію в 3,5 тисячі гривень. Для того, щоб отримати пенсію розміром в 10 тисяч гривень потрібно працювати на високооплачуваній посаді і отримувати "білу" зарплату понад 20 тисяч гривень. Також на високу пенсію можуть розраховувати люди з великим стажем, оскільки за кожен відпрацьований рік дають від 1% розрахункової зарплати.

Майбутній розмір пенсійних виплат залежить від декількох показників: стажу, власної заробітної плати та середньої зарплати по Україні. Тобто чим більше відпрацьованих років і вища біла зарплата, тим більше українець отримує на заслуженому відпочинку. Підкреслюється, що громадяни отримують мінімальну зарплату можуть сподіватися тільки на мінімальну пенсію.

Варто відзначити, що українців отримують пенсії понад 10 тисяч гривень налічується всього 3%. Тих, хто отримує від 5 до 10 тисяч гривень у кілька разів більше - 11%. Всі інші громадяни України отримують пенсії менше ніж 5 тисяч гривень.

Водночас у Мінсоцполітики анонсували ще кілька підвищень пенсій у 2021 році. Найближче заплановано на квітень - перерахують пенсії працюючим пенсіонерам. Наступне в липні у зв'язку із зростанням прожиткового мінімуму. Крім того, в грудні надбавку в 200 гривень отримають пенсіонери досягли 65 років і мають стаж 30 і 35 років (для жінок і чоловіків відповідно).

Також портал Hyser повідомляв, що у Пенсійному фонді розповіли в яких випадках можуть зупинити виплати Пенсіонеру.

Крім того портал Hyser інформував, що українців попередили про чергове підвищення пенсійного віку. Стало відомо, коли можна буде вийти на заслужений відпочинок.