Рятувальники розповіли про заходи, які допоможуть уникнути надзвичайних ситуацій

Про те, що фахівці провели виховну роботу з молодим поколінням, повідомляє пресслужба ДСНС України.

Протягом цілого тижня пожежниками, в різних регіонах України, проводилася превентивна робота серед учнів різних навчальних закладів. В ДСНС вважають, що одним з основних завдань є турбота про безпеку підростаючого покоління, тому, що діти - майбутнє української нації. Саме тому, рятувальниками була проведена серія лекцій, в яких розповіли як батькам, так і педагогам, як уберегти малюків від травмування або трагічних наслідків, в тому випадку, якщо вони все ж залишилися вдома одні.

Для уникнення будь-яких негативних факторів, в ДСНС рекомендують почати з того, щоб на власному прикладі показати, яких правил повинні дотримуватися неповнолітні. Насамперед найкраще встановити з дитиною досить довірчі відносини, щоб він ділився всіма своїми намірами, але водночас і прислухався до ваших застережень, рекомендацій або обмежень.

Урок від ДСНС України. Фото: dsns.gov.ua
Урок від ДСНС України. Фото: dsns.gov.ua

Варто пояснити малюкові, які предмети відносяться до легкозаймистих, колючих, ріжучих, вибухонебезпечних або вогнепальних, а так само яку саме загрозу вони з себе представляють. Не уникайте і тем, в яких опишіть загрози, що підстерігають дитину на відкритій місцевості, "вулиці". Зокрема, про особливості поведінки біля залізничних колій, кар'єрів, річок та водойм.

Розкажіть, чим може загрожувати необережне поводження з піротехнікою. Підкажіть, з ким ваше чадо може спілкуватися під час вашої відсутності, і до кого необхідно звернутися за допомогою в разі виникнення критичної ситуації. Втім, найкращим рішенням, якщо ви все ж побоюєтеся за життя або здоров'я вашої дитини, буде не залишати його вдома без нагляду. Однак, якщо це не вдається, то варто дотримати всі правила, що забезпечують безпечну життєдіяльність як для вас, так і для вашого малюка.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що у лікарні міста Чернівці стався вибух. Є жертви.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що рятувальники попередили про можливість затоплення, внаслідок весняного паводку.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що у Харкові, через відключення електроенергії, загорівся дитячий садок.