Нові рекомендації керівництву школи від Міносвіти

З 24 лютого на території України вводиться адаптивний карантин. У Міносвіти опублікували документ, в якому детально пояснюється про особливості роботи освітніх установ на вказаний період. Деталі опублікувала пресслужба Кабінету Міністрів України.

У зв'язку зі зростанням кількості хворих коронавірусною інфекцією уряд вирішив повернутися до адаптивного карантину. Нові обмеження будуть в силі до 30 квітня поточного року.

На цей період в залежності від епідеміологічної ситуації в тому чи іншому регіоні будуть вводитися ряд обмежень.

Зокрема, повертається поділ території на" зелену"," помаранчеву"," жовту"і "червону" зони. Відповідно, в кожному випадку будуть вводитися певні заходи.

Зараз вся Україна знаходиться в "жовтій" зоні. Тому, вступили в дію і ряд заборон:

  • Якщо у конкретному навчальному закладі 50% персоналу і школярів опиняться на самоізоляції після виявлення випадку зараження на COVID-19, тоді всю школу закриють і переведуть на дистанційне навчання;
  • На вказаний період у школах забороняється проводити масові заходи, а саме концерти та свята для більш ніж за участі одного класу. Як і раніше, відвідувати подібні заходи батькам та іншим особам не можна;
  • Спортивні, наукові та культурні заходи проводяться з урахуванням участі однієї людини на 4 кв.м площі на відкритому повітрі. Якщо ж заходи проходить в приміщенні, наповненість залу повинна становити 50%.

Якщо місто, регіон або ціла область потрапляє в "червону" зону, відвідування школи незалежно від форми її власності забороняється.

Однак, відвідування дошкільних освітніх установ, спеціалізованих освітніх установ, а також відвідування учнями 1-4 класів освітніх установ дозволено.

Пріоритетним завданням для адміністрації навчальних закладів залишається виконання протиепідемічних норм, які були затверджені головним санітарним лікарем України.

Під час дистанційного навчання директори шкіл повинні зробити все можливе для ефективної взаємодії вчителів зі школярами.

Раніше портал Hyser повідомляв, що Міносвіти повідомило, скільки уроків має бути в учнів з 5 по 9 клас.

Також ми писали, що в одному з дитячих садків Луцька вихователі заклеювали рот скотчем дітям.

Нагадуємо, що школярам хочуть додати новий предмет, нововведення викликало суперечки.