Нові дані щодо захворюваності на COVID-19

Після вихідних Міністерство охорони здоров'я опублікувало статистику щодо захворюваності на коронавірусну інфекцію. Дані з'явилися на сайті РНБО.

За минулу добу ще 3 206 осіб по країні захворіли на COVID-19. За даними в це число входить 76 медичних працівників і 216 дітей.

Всього потребувало госпіталізації 1 443 хворих, а було виписано 640 осіб.

Також повідомляється, що за останні 24 години одужало 1353 людини, але, на жаль, медикам не вдалося врятувати 53 пацієнти.

Якщо порівнювати дані з попереднім днем, коли було зафіксовано 4 489 нових випадків захворювання і з нинішньою статистиків, то цифри зменшилися більше ніж на 1000 хворих.

Але, за прогнозом експертів, Україні ще довго буде потрібно боротися з COVID-19.

З початку пандемії в Україні вже захворіли 1 304 456 громадян, з цієї кількості 1 146 073 пацієнти вже успішно вилікувалися. На жаль, статистика летальних випадків становить 25 103 людини.

За останню добу в антирейтинг потрапила Івано-Франківська область, де ще 515 осіб захворіли на COVID-19. Чиновники вже вжили заходів у зв'язку зі спалахом захворюваності в даному регіоні та створили мобільний госпіталь.

На другому місці по захворюваності на ранок 22 лютого опинилася Вінницька область з новими 328 випадками зараження. Третє місце займає Житомирська область, де 285 осіб теж захворіли на коронавірусну інфекцію.

До слова, у столиці України - місті Київ за добу захворіло 169 осіб.

Варто відзначити, що Уряд прийняв рішення повернутися до колишнього досвіду і ділити регіони по "кольорам". Судячи зі статистики, ряд західних областей може опинитися в "червоній" зоні через зростання кількості хворих.

Статистика. Фото: РНБО

Раніше портал Hyser повідомляв, що у Нацполіції України попередили українців про блок-пости на низці доріг через спалах захворюваності на коронавірусну інфекцію, повний список.

Також ми писали, що Віктор Ляшко назвав категорії українців, які зможуть безкоштовно вакцинуватися. Головний санлікар повідомив, хто потрапить в чергу першим.

Нагадуємо, що у МОЗ назвали області України, куди вакцину поставлять в першу чергу.