Українцям розповіли про те, що отримати дешеву іпотеку стало ще простіше.

Так, українців порадували новиною про те, що тепер вони зможуть оформити іпотеку за ще більш спрощеними умовами. Таке рішення було прийнято урядом країни 15 лютого. Зокрема, були внесені зміни до Порядку здешевлення вартості іпотечних кредитів. В першу чергу зміняться визначення категорій осіб, які можуть бути позичальниками.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України. Щоб стати учасником Програми "доступна іпотека" під 7%, необов'язково перебувати на квартирному обліку, бути молодою сім'єю, внутрішньо переміщеною особою, науково-педагогічним працівником, медиком або співробітником бюджетної сфери.

Крім того, тепер буде скасовано обмеження за квадратними метрами на одного члена сім'ї. Нагадаємо, що раніше таке обмеження було встановлено на рівні 13,65 кв. метра на одного члена сім'ї. Також тепер на іпотеку за зниженими процентними ставками можуть розраховувати і ті люди, які мають у своїй власності або у власності сім'ї житлову площу, площа якої не перевищує 50 кв.метрів на самотнього громадянина або сім'ю з двох осіб і 20 кв. метрів – на кожного наступного члена сім'ї.

Таким чином, тепер більша кількість українців можуть оформити вигідну за відсотками іпотеку і отримати нове житло. Нагадаємо, що про власну квартиру мріють багато молодих сімей, але у зв'язку зі своїм матеріальним становищем вони не можуть собі дозволити купити житло за цінами забудовника.

Тепер же у них з'явилася така вдала можливість. Залишилося тільки подати документи на придбання нового житла.

Раніше Hyser писав про те, що українців попередили, що тепер у них будуть відбирати житло, все дуже серйозно.

Також писали, що у Києві виставили на продаж найменшу квартиру в Україні, Ціна вражає.

Нагадаємо, що українців почнуть масово позбавляти житла через борги, перші подробиці скандального нововведення.