Для завдання ударів у відповідь з'явилися серйозні можливості, ЗСУ можуть вражати ще більше російських цілей. Якщо Кремль додумається завдати ударів по Києву на День Незалежності, Україна на це відповість.

Як повідомляє УНІАН, про це Арестович заявив в інтерв'ю Юлії Латиніній.

"Стрілянина ракетами по Києву, навіть якщо така станеться, нічого не додасть російським цілям і завданням операції, спробам їх досягти. Нічого не дасть до утримання ситуації, до ситуації можливої ​​оборони того, що вже завойовано. Воно просто безглуздо з усіх боків. Чисто емоційний жест - щоб вбити побільше цивільних і зіпсувати нам свято? По-перше, ми відповімо і зіпсуємо свято набагато більше Російської Федерації", - каже Арестович.

"Їм буде там набагато гірше, ніж нам тут, у разі удару", – додав він.

За його словами, питання із запобіганням подібним ударам вирішуватимуть президент та головком ЗСУ Валерій Залужний.

"Це рівень питань, який тільки вони вирішують... Я точно знаю, що навіть якщо раптом не буде "до", то "після" буде точно. І гірше буде тим, хто розпочав, а не тим, хто відповідає", - додав він.

Нагадаємо, Україна 23 серпня відзначатиме День Державного Прапора, а 24 числа – День Незалежності. Російські окупанти захочуть скористатися цими датами, завдавши найпотужніших ракетних ударів .

Такими тривожними прогнозами поділився військовий експерт Олег Жданов. За його словами, нинішнє порівняльне затишшя може свідчити про те, що росіяни накопичують ракети для ударів у вказані вище дати.

"Окупанти розуміють, що 24 серпня – це буде День Незалежності України. 23 серпня ми ще святкуємо День Державного Прапора України. Я думаю, вони просто накопичують ту кількість ракет для того, щоб завдати максимально можливого масованого ракетного удару по нашій території. Можливо, буде кілька (ракетних ударів — ред.), які вони розтягнуті в часі. Вони так просто це не залишать. І це затишшя, я думаю, перед бурею», — вважає Жданов.

Читайте також:

"Найідейніші": у Росії мобілізуватимуть тих, хто захоплюється літерою "Z"

"Ніколи не була в Криму": дружина міністра оборони Резнікова розповіла, де відзначатимуть весілля

Потужний ракетний удар по базі відпочинку у Затоці. Є поранені. Відео