Деякі фахівці в Україні матимуть одноразову фінансову допомогу у розмірі п'яти прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

Станом на 1 січня 2022 року розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб становить 2481 гривню . Отже, одноразова фінансова допомога становитиме 12 405 гривень .

Так, згідно з постановою Кабінету Міністрів України "Про надання одноразової адресної грошової допомоги деяким категоріям випускників вищих навчальних закладів", ця фінансова допомога передбачена для випускників закладів вищої освіти, які уклали договір про роботу на посаді педагогічного працівника.

Зокрема, гроші зможуть отримати випускники ЗВО , які отримали:

  • ступінь молодшого бакалавра, бакалавра або магістра спеціальностей у галузі знань 01 Освіта/Педагогіка;
  • освітньо-кваліфікаційний рівень молодшого спеціаліста;
  • ступінь бакалавра, магістра іншої спеціальності та галузі знань.

Головною умовою для одержання коштів є укладення договору про роботу на посаді педагогічного працівника в установі загальної середньої або професійної (професійно-технічної) освіти терміном не менше 3 років .

Щоб отримати одноразову фінансову допомогу, випускник повинен подати заяву на отримання грошової допомоги у вищу освіту, де він отримав диплом. Також до заяви додаються такі документи:

  • копія трудової книжки (якщо є);
  • копія договору роботи на посаді педагогічного працівника.

Варто знати , що заяву слід подати до 10 жовтня 2022 року. Адміністрація вишів у свою чергу передає документи до департаментів освіти та науки обласних державних адміністрацій до 15 жовтня.

Як зазначили у Міністерстві освіти і науки України, виплату допомоги випускникам, які завершили своє навчання у листопаді-грудні, буде здійснено на загальних підставах до кінця того року, який настає після року закінчення навчання.

Якщо заява була подана до 10 жовтня 2022 року, фінансова допомога виплачуватиметься до кінця поточного року.

Читайте також:

"Приготуйте потрібні кошти": у Зеленського вже попередили кримчан про звільнення півострова

Росіяни вдарили ракетами по Житомирському району. З'явилися подробиці

Зеленський розповів, коли українців без військового досвіду випускатимуть із України