Якщо подивитись на парковку перед Верховною Радою України, то одразу стає зрозуміло до чого народні обранці відчувають слабкість. І справді, там без перебільшення справжня виставка авто різних марок, які спеціалізуються на представницьких машинах. Найбільше депутати, традиційно, полюбляють люксові німецькі седани Mercedes і Audi, але можна зустріти і елітні позашляховики Toyota, Lexus і Range Rover. Українці неодноразово саркастично казали, що бюджетних авто під стінами Верховної Ради не побачити, а тим більше там нема вітчизняних Ланосів. Війна могла б все змінити, але останнє незалежне розслідування від Bihus.Info доводить, що любов до розкоші у депутатів в крові.

Так, стало відомо, що після повномасштабного вторгнення Росії в Україну у деяких народних депутатів виявили нові елітні автомобілі.

Зокрема, йдеться про заступника голови фракції "Слуга народу" у ВР Андрія Мотовиловця, який після вторгнення РФ почав користуватися новою Audi Q7. У Ольги Василевської-Смаглюк (член фракції "Слуга народу") виявили Jaguar, а нардеп Артем Дмитрук, якого виключили зі "Слуги народу" (наразі член депутатської групи "Відновлення України"), пересів на нову Audi А8.

Audi Мотовиловця оформлена у травні 2022-го року. Ціни на подібні машини стартують від 80 тисяч доларів.

За словами нардепа, це авто його брата, який дав йому покористуватися елітною машиною.

Варто додати, що у власному Instagram нардеп неодноразово виставляв фото та сторіз з різних елітних машин. От тільки за доброю традицією, жодна з них в офіційних документах не значиться і всі вони, за словами депутата, або взяті напрокат, або у друзів в тимчасове користування.

Василевська-Смаглюк почала користуватися Jaguar 2018-го року випуску. Ціна автівки на вторинному ринку від 50 тисяч доларів. При цьому автівка записана на брата депутатки і придбана ним ще у 2021-му році.

У коментарі журналістам Василевська-Смаглюк пояснила, що пересіла на Jaguar, щоб зекономити, адже це авто – електрокар. При цьому Василевська-Смаглюк заявила, що розгляне можливість декларування електрокара у майбутньому.

До слова, зараз через військовий стан посадовці, в тому числі і депутати, мають право не подавати декларації, а доступ до реєстру вже поданих декларацій через заходи безпеки закритий.

"Вони не зобов'язані подавати декларації через воєнний стан. Але хіба це означає, що у нардепів та їхніх родичів нічого нового не з'явилося? Ні, не означає", — йдеться в матеріалі Bihus.Info.

Читайте також:

"Приготуйте потрібні кошти": у Зеленського вже попередили кримчан про звільнення півострова

Росіяни вдарили ракетами по Житомирському району. З'явилися подробиці

Зеленський розповів, коли українців без військового досвіду випускатимуть із України