За словами Юрія Романенка, зараз багато цивілізованих людей з різних країн дивляться на росіян, як на крокодилів, а не на людей. Про це він написав у своєму матеріалі на сайті "Хвиля" . Наводимо текст автора:

Ксенія Собчак видала на гора черговий перл, який чудово показує всю суть "гарних росіян".

Наведу піст цілком, щоб краще було видно убогість всієї цієї ручної ліберасті Путіна:

«Володимир Зеленський попросив Європу перестати видавати росіянам візи, а ті, що видано – анулювати та відправити нас усіх додому. Його підтримав політик Ілля Пономарьов, а латвійське МЗС заявило, що противники того, що відбувається в Україні, повинні залишитися всередині країни, тому що «зміни відбуваються зсередини».

Фантастична дурість.

Такі санкції є абсолютно неефективними. Якщо ви хочете нашкодити абстрактній владі абстрактної країни - заберіть її найкращі уми, запропонуйте їм найкращі умови переїзду, побудуйте філософський пароплав. Хіба «відплив мізків» не став одним із символів краху СРСР? Але зараз Захід навпаки штовхає забезпечених та активних людей в обійми влади.

У Росії чимало опозиційно налаштованих людей. Але якщо їх замкнути із Путіним, вони не вийдуть проти нього. Чи не підуть на площі. З тих же причин, з яких не підтримують те, що відбувається в Україні: вони за сите комфортне життя, а не за геополітичні подвиги, для них власна справа і сім'я - важливіша за державу. Ці конформісти, і європейські та російські – основа будь-якого суспільства. Той самий середній клас якого у нас, на жаль, так мало.

Будучи замкнені в країні без можливості продовжити своє успішне життя на заході (успіх його відносний - багато моїх друзів виїхали взагалі без роботи і без перспектив, взагалі без розуміння що буде з ними далі) ці люди швидше присягнуть і повісять наклейку «Z» на автомобілі, щоби від них отъебались і дали жити спокійно. Так, жахливо, але це так. Треба бути зовсім ідіотом, щоби цього не розуміти».

Собчак, так і не зрозуміла, чи вдає, що не зрозуміла, що зрозуміли багато хто у світі. Що вони зрозуміли? Справа в тому, що росіяни - це народ зі зламаним хребтом. Це абсолютні конформісти в абсолютній своїй масі. При цьому дуже люті конформісти. Тому при кожній нагоді, коли вони бачать чиюсь слабкість, Росія відразу намагається відхопити новий шматок чиєїсь країни. Тому російський народ несе всю відповідальність за таку політику. Не тиран породжує російський народ, а російський народ породжує лютих тиранів. Вся історія Росії про зґвалтування. Про згвалтування царями народу, про згвалтування російським народом всіх сусідів яких він міг дотягнутися. Таким чином, не Путін є головною проблемою для планети та України, зокрема, а російський народ, який постійно народжує Путіних.

Тому, дивно, що Собчак згадує, що для "добрих росіян" важливіше їхні діти, сім'я та їхня справа, ніж держава, а тому Захід має виявити співчуття. Однак, на Заході для багатьох теж важливі діти, сім'ї та їхня справа. Більше того, і в Україні для багатьох це є пріоритетом. Але це ніяк не зупинило росіян, які болт клали на дітей, сім'ї та чиїсь справи та расхерячили 60% Ірпеня та знесли до ебенів Маріуполь. Собчак варто було б увійти спочатку у становище українців, які в Бучі щиро не розуміли в останні секунди життя, чому їх розстрілюють за те, що вони просто їдуть велосипедом за продуктами. Чому діти сиділи у підвалі у моїх друзів під обстрілами, адже їхні батьки жодного відношення до нацизму не мали?

І ось тут Собчак пропускає один момент, який не змінити. Нам (не тільки українцям, а й багатьом європейцям, американцям) вже глибоко пох@й, де ви там собі намалюєте букву Z. Буде ця буква Z на цицьках Собчак або вона наштампує його прямо на лобку на знак протесту, нам уже глибоко пох@й. Загрози, що якісь там любителі сімейних цінностей намалюють букву Z через анулювання віз до Європи нас не лякають. Більше того, я лише зранку дивився інтерв'ю із чудовим сім'янином, любителем книжок, який потрапив у полон в Україні, бо вирішив підзаробити. Собчак, ми вже дуже добре зрозуміли, що російські любителі сім'ї та духовності, коли бачать можливість підколотити та набити кишені, легко це роблять. Причому не лише шляхом чіпляння літери Z, але стріляючи з танка по продуктовому магазину, щоб просто пожерти,

Коротше кажучи, Ксенія Анатоліївна лише підтвердила своїм постом наші висновки – що «хороші росіяни» швидко стають поганими росіянами, коли бачать, що кон'юнктура цьому сприяє. У хорошої російської в голові не вкладається, що можна бігти під кулями з дерев'яними щитами проти озброєного до зубів ОМОНу, або боротися з калашами проти танків, як це було в Ірпені, де нашвидкуруч зібрана ТРО зупинила елітні частини російської армії. «Хороша російська» не про це. Коли немає варіантів звалити до Європи, то «хороша російська» просто вішає букву Z на машину і бере автомат і через не хочу їде вбивати в Україну. Як каже Собчак, йому не залишили жодних варіантів. "Повалити ганебну владу" - така опція в його голові не з'являється.

Саме тому нам простіше бачити світ без «добрих росіян». Бо вся історія і навіть пост Собчак переконливо показують, що добрі росіяни швидко перетворюються на поганих. Саме тому російському народу доведеться пройти через чистилище покаяння за гріхи. Незалежно від того робили ви їх чи ні. На вас на всіх відтепер печатка гріха за шалену лють, яка понад 400 людей перемістила до колективної могили у Бучі. Собчак думає, що вона не винна у тому, що в Україні загинули десятки тисяч людей. Але ми точно знаємо, що винні. Тому Собчак має розділити вину разом із російським народом. Доведеться це зробити рано чи пізно.

Ви розбудили Україну, яка розбудить Захід. Ви своїми руками та своєю тупістю перетворили Україну на вашого могильника. Ви створили для нас надціль – позбавити світ Росії, яка вбиває просто так. Просто тому, що зранку раптом захотілося. А потім, будучи «хорошим російським», можна через хіханьки та хахоньки єхидно коментувати, що у Західа не виходить щодо Росії. Саме ці хахоньки, це відсутність емпатії та провини і показують, чому ми маємо рацію, чому жителі Росії мають спуститися до колективної ями. І сидіти в ній, поки не позбудуться ресентименту, який перетворив їхнє життя на постійну злість, що змушує доводити всьому світу, що Росію треба боятися. Поки в Росії домінує страх, а не кохання, не треба волати до нашого співчуття. Нам вас не шкода.

PS: І ще, Ксенія Анатоліївна. Філософський пароплав треба заслужити. Ніхто не зобов'язаний забезпечувати вам прекрасні умови в Європі або США на тій підставі, що ви росіяни. Навпаки, умовою попадання на філософський пароплав має бути відмова від «російськості». Тому що саме вона довела вас до такого життя. Ви повинні публічно говорити чий Крим, що підтримуєте вилучення у Росії ядерної зброї та відмовляєтесь від «російськості». Бо дивно виходить, коли людина поїхала до Німеччини жити, але бігає та кричить «що можемо повторити». Якщо ви розлучаєтеся з Росією, то маєте осудити «російське». Порвати остаточно і безповоротно, що було можливості петляти під приводом «вони сім'ї, діти та його справа». Якщо в них такі пріоритети, то хай і мешкають разом з ними в Росії. У світі, де на Росію дивитимуться як на великого крокодила. Власне, це й сталося. На вас дивляться як на крокодилів, а ви хочете, щоб дивилися як на людей. Але для початку людьми вам ще доведеться стати.

Читайте також:

Вже гризуться між собою: росіяни пропонують вигнати з РФ Наташу Корольову

Захочеться добавки: кілька секретів приготування найсмачнішої кукурудзи

"Приготуйте потрібні кошти": у Зеленського вже попередили кримчан про звільнення півострова