Якщо на Запорізькій АЕС станеться аварія, евакуювати доведеться людей як із Запорізької області, так і із сусідньої Дніпропетровської. Загалом це близько 400 тисяч людей.

Як повідомляє УП , про це заявив голова Запорізької ОВ Олександр Старух в ефірі "Апостроф TV".

"Ситуація небезпечна і не лише для Запорізької області. Якщо взяти 50 км зону обов'язкового відселення, що може виникнути внаслідок можливої ​​аварії на АЕС в Енергодарі, то це понад 200 тисяч у нашій області та під 200 тисяч у сусідній Дніпропетровській області... Міста Нікополь, Марганець, Енергодар, Василівка, Дніпрорудне та інші”.

За словами глави ОВА, відбувається коригування плану евакуації з Енергодару та зони ризику радіаційного забруднення з урахуванням воєнної ситуації. Ситуація перебуває на контролі центральної влади.

Водночас, Старух зазначив, що повністю реалізувати заходи цивільного захисту населення дуже важко, тому що частину території захоплено.

Поки що ж радіаційний стан на АЕС стабільний. Показники не перевищують норм. Але все може змінитися будь-якої миті через безглузду діяльність окупанта.

Нагадаємо, 15 серпня в Енергоатомі повідомили, періодичні обстріли ЗАЕС російськими військами з РСЗВ, починаючи з минулого тижня, спричинили серйозний ризик для безпечного функціонування станції.

Читайте також:

"Це затишшя перед бурею": українців попередили про обстріли на 23, 24 та 25 серпня

Черговий удар по Криму: розбито залізницю, повідомлення з Україною більше немає

На Донбасі "грохнули" важливого путінського чиновника, який хотів допомогти бойовикам