Україна 23 серпня відзначатиме День Державного Прапора, а 24 числа – День Незалежності. Російські окупанти захочуть скористатися цими датами, завдавши найпотужніших ракетних ударів.

Як повідомляє Главред , таким тривожним прогнозом поділився військовий експерт Олег Жданов. За його словами, нинішнє порівняльне затишшя може свідчити про те, що росіяни копять ракети для ударів у вказані вище дати.

"Окупанти розуміють, що 24 серпня – це буде День Незалежності України. 23 серпня ми ще святкуємо День Державного Прапора України. Я думаю, вони просто накопичують ту кількість ракет для того, щоб завдати максимально можливого масованого ракетного удару по нашій території. Можливо, буде кілька (ракетних ударів, — ред.), які вони розтягнуть у часі. Вони так просто це не залишать. І це затишшя, я думаю, перед бурею», — вважає Жданов.

Раніше координатор групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко прогнозував, що 24 серпня окупанти можуть організувати масштабний обстріл території України ракетами. За його словами, переміщення військової техніки та озброєння, що відзначаються територією Росії, вказують саме на це.

Так, на початок серпня на аеродромі 929-го Державного льотно-випробувального центру Міністерства оборони імені В. П. Чкалова, який знаходиться на авіабазі Ахтубінська в ПВО було сконцентровано не менше 30 ракет Х-47 "Кинжал".

На аеродромі Бельбек (тимчасово окупований Крим) було перекинуто 4 винищувачі МіГ-31 з аеродрому Кущівського Краснодарського краю. Нагадаю, що саме МіГ-31 на сьогодні є носіями "гіперзвукових" Х-47М "Кинжал".

Цього тижня з Улан-Уде було зафіксовано вихід ешелонів із боєприпасами у складі 28 вагонів із ракетами для ЗРК С-300 у кількості 32 ЗУР. До кордону з Україною ешелон прибуде до 23 серпня", - наголошував Коваленко.

Читайте також:

Черговий удар по Криму: розбито залізницю, повідомлення з Україною більше немає

Путіна зганьбили, купивши на AliExpress собаку-робота, видавши за свою розробку. Фото

Були всі шанси вижити: охоронець розкрив загадку ДТП із принцесою Діаною