Під час військового стану оплата комунальних послуг не скасовується, але все ж таки є певні винятки. Зокрема окремі категорії громадян можу не платити за газ. Це стосується тих людей, які постраждали під час вторгнення російських окупантів.

За інформацією Нацкомісії з держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, в умовах дії військового стану за доставку газу можна не платити, якщо внаслідок військових дій було пошкоджено інфраструктуру та облгази не можуть виконувати свої зобов'язання щодо забезпечення цілодобового доступу до газорозподільної системи.

Також від оплати за доставку газу звільняються споживачі, у яких було пошкоджено об'єкт газоспоживання або внутрішньобудинкову систему газопостачання.

У цих двох випадках плата за розподіл газу не нараховуватиметься, але лише на час відсутності цілодобового доступу до газорозподільної системи.

Перерахунок роблять облгази, і деякі з них вже зробили це. Для перерахунку інформацію їм мають передати аварійні та технічні служби, які складали акти про пошкодження об'єктів критичної інфраструктури.

Читайте також:

Найпотужніша пожежа в Росії: вогонь підбирається до житлових будинків, дим видно за кілометри. Фото

Це поганий знак: у пересохлій річці в Європі знайшли "голодний камінь" зі страшним посланням. Фото

Повстання проти Путіна: еліти за спиною диктатора збираються покінчити з війною