Путін чудово розуміє, що вторгнення в Україну виявилося провальним, це історична помилка, яку він уже не в змозі виправити.

За словами колишнього верховного головнокомандувача об'єднаних сил НАТО, адмірала США Джеймса Ставрідіса, саме ця фатальна помилка не дає Путіну спокою навіть ночами.

“Я думаю, що в темний, тихий час, о другій годині ночі, коли він прокидається, він розуміє, що зробив помилку. Публічно він ніколи цього не зізнається. Ніколи. Він продовжуватиме підтримувати цю фікцію про те, що Україною керують “неонацисти”. Смішно, очевидно”, - зауважив Ставрідіс, якого цитує Апостроф .

На його думку, Путін і надалі стверджуватиме, що НАТО загнало його кут і спровокував конфлікт.

“Все, що сталося, - це дії Володимира Путіна, включаючи вторгнення, що послідували за цим санкції, військова відсіч. Я думаю, що він знає це у своєму серці, але ніколи не зізнається в цьому публічно”, - продовжив військовий експерт.

На питання, коли може закінчитися війна в Україні, Ставрідіс наголосив, що обидві протиборчі сторони знаходяться принаймні за шість місяців від того, щоб дійти рішення. Тим не менш, він сказав, що президента РФ підштовхують до переговорів "труднощі, з якими стикається Путін, коли він спалює війська", і знищення російської військової техніки.

“Він пропалює можливості. Я сказав би, що через шість місяців він буде в дуже важкому становищі, — сказав колишній лідер сил НАТО про Путіна. - З іншого боку поля бою Зеленський повинен визнати, що терпіння Заходу і потік грошей і зброї, що триває, не нескінченні. Я думаю, що обидва ці фактори зрештою змусять сторони дійти якихось переговорів...”.

Читайте також:

Третій за добу: ЗСУ збили черговий російський гелікоптер Ка-52, яким так пишається Шойгу

"Це мова людини": зірка серіалу "Свати" розповів, чому розмовляє російською і не переходить українською

Росія отримала удар у саме серце, люди аж завили, - Геращенко