Цьогорічний опалювальний сезон буде досить складним, у квартирах буде набагато прохолодніше, ніж було у минулих роках.

Про це мер Києва Віталій Кличко заявив в інтерв'ю "Бабель".

"Не хочу заспокоювати всіх і говорити, що все буде добре. Ми живемо у суворих реаліях і маємо прораховувати різні сценарії. Газ — відповідальність уряду, там нас запевнили, що газ для населення і що він дорожчатиме не буде.

Це очікування. Але ми не виключаємо, що можуть бути терористичні акти, атаки на газові станції. Цей сценарій ми також враховуємо. Ми купили генератори, паливо для цих генераторів. Насамперед вони підуть на лікарні, на сади та школи.

Ми зробимо все можливе та неможливе, що залежить від нас, щоб у будинках було тепло. Але прошу кожного підготувати теплий домашній одяг, теплі ковдри, тому що не виключаємо, що температура в будинках буде на кілька градусів нижче за норму. Норма - 21 градус, а може бути 19 чи 18", - заявив Кличко.

Він також зазначив, що можуть бути проблеми й з електрикою.

"Якщо будуть перебої з електрикою, у нас є генератори. Якщо не буде опалення або не буде газу, у нас є запаси мазуту. У свій час ми зможемо функціонувати автономно. Але це досить короткий проміжок часу, який необхідний, щоб вирішити проблему", - розповідь мер Києва.

Читайте також:

Масові чистки в СБУ: Зеленський звільнив одразу трьох начальників

Пролітав над Хрещатиком: не стало одного з найкращих льотчиків України

"Різні життя": Віталій Кличко розлучається з дружиною