Під час битви з російськими окупантами загинув один із українських асів, який був удостоєний президентської нагороди. Йдеться про бойового пілота Антона Листопада.

Про загибель пілота повідомила у Facebook адміністрація Фізико-технічного ліцею при Івано-Франківській обласній раді. Саме цей навчальний заклад закінчував Антон.

"Після здобуття освіти Антон став військовим пілотом вищого класу. Мільйони українців із захопленням та гордістю спостерігали у день 30-річчя Незалежності проліт над Хрещатиком авіаційної колони параду військ. Ведучим цієї колони був саме наш Антон.

Дорога Антона за штурвал винищувача була непроста, але осмислена. Однак хлопець уперто йшов до своєї мрії – стати льотчиком, літати високо в небі, як птах, і орлиним поглядом споглядати красу Землі.

У 2019 році Антона визнано найкращим льотчиком Повітряних Сил ЗСУ, був учасником бойових дій на сході України", - йдеться в повідомленні.

З перших хвилин широкомасштабного вторгнення росіян капітан Антон Листопад став захист Свободи та Незалежності України. За виявлену мужність, відвагу та професіоналізм за кілька днів до загибелі був відзначений Президентом високою державною нагородою – орденом за мужність 3 ступеня.

Читайте також:

"Різні життя": Віталій Кличко розлучається з дружиною

Велике весілля у розбомбленій Бучі: з'явилося фото весілля відомого українського режисера

Путін плаче, тужить і розповідає про втрати: російське ТБ зламали та показали дике відео