Про використання російськими військами військового аеродрому "Зябрівка" під Гомелем стало відомо ще перші дні повномасштабної війни Росії проти України. Ще б пак, звідти регулярно злітали літаки та вертольоти, що запускали ракети по Україні. Ось тільки в ніч із 10 на 11 серпня там сталося щось, що дуже втішило українців. Тепер з'явилися цьому докази.

Так, 11 серпня місцеві телеканали Білорусі повідомляли, що в районі аеродрому "Зябрівка" пролунало одразу кілька вибухів. Спочатку надійшла інформація про не менше 4 спалахів протягом 10 хвилин, а пізніше вже йшлося про 8 таких спалахів. Окрім того, городяни розповіли, що відчули ударну хвилю.

Через два дні компанія Maxar Technologies оприлюднила супутникові знімки військового аеродрому "Зябрівка" в Білорусі, розташованого орієнтовно за 25 кілометрів від українського кордону. На аеродромі дислоковані сили Російської Федерації.

На знімку видно місце вибуху на злітній смузі та сліди пожежі.

Супутник також зафіксував скупчення військової техніки на аеродромі "Зябрівка". За словами ряду військових експертів, це можуть бути зенітно-ракетні системи (ЗРС) С-300 або С-400, військові вантажівки, а також системи радіолокації (РЛС) 5Н66.

Читайте також:

Українська авіація завдала чергового удару по окупантам. Розкрито деталі

За лічені тижні армія РФ здаватиметься і бігтиме, - генерал Маломуж

Маленький Борис Джонсон: онук Байдена вразив усіх своєю милою зовнішністю. Фото