Ще 3 червня стало відомо, що самотужки відновити зруйновану інфраструктуру мешканцям самопроголошеної ЛНР не вдасться. Не дивно, що мер Москви Сергій Собянін особисто відвідав Луганськ та пообіцяв "голові" ЛНР Леоніду Пасічнику, що Москва допоможе їм у всіх сферах життєдіяльності. Тоді ЗМІ писали, що для відновлення Луганська вирішено задіяти 1,5 тисяч фахівців та 500 одиниць техніки з Москви. От тільки їм, схоже, забули сказати, що допомога буде благодійною.

Днями співробітники "Мосводоканалу", відправлені на роботу до Луганської Народної Республіки (ЛНР), не витримали "благодійності" та влаштували бунт.

Співробітники компанії поїхали відновлювати місто Щастя в Луганській області, але не очікували, що їх переплутають із працелюбними північнокорейцями. Так, щоб отримати свої гроші, працівники "Мосводоканалу" записали відеозвернення до самого президента РФ Володимира Путіна і передали його росЗМІ.

Декілька десятків людей поскаржилися, що вони працюють без трудових договорів і не отримують зарплати.

У ролику один із співробітників стоїть перед натовпом колег і зачитує з телефону звернення.

"Ми, трудовий колектив із Росії, знаходимося у відрядженні від акціонерного товариства "Мосводоканал" у Луганській області, місто Щастя. Звертаємось до президента Росії Володимира Путіна за допомогою у вирішенні проблеми з оплатою праці. Приймаючи рішення приїхати на відновлення "ЛНР", ми навіть не підозрювали, що можемо бути обдурені, враховуючи, яку увагу громадськості привернуто до цієї проблеми. Працюємо без трудового договору. Наші вимоги не були задоволені. Просимо вашого сприяння", – йдеться у зверненні робітників.

Нагадаємо, що на початку червня голова так званої "ЛНР" Леонід Пасічник заявив, що фахівці "Мосводоканалу" прибули на підприємство "Луганськвода" і "горять бажанням відремонтувати та прокласти якнайбільше водоводів".

Читайте також:

Українська авіація завдала чергового удару по окупантам. Розкрито деталі

За лічені тижні армія РФ здаватиметься і бігтиме, - генерал Маломуж

Маленький Борис Джонсон: онук Байдена вразив усіх своєю милою зовнішністю. Фото