Російські військові ведуть обстріл Запорізької атомної електростанції із заходу, активно створюють «картинку» для власної пропаганди, а також підігнали до енергодару САУ зі свастикою "Z" та жовто-синім прапором.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Так, повідомляється, що один із ударів рашистів по ЗАЕС пошкодив перший блок насосної станції Цеху теплових та підземних комунікацій. Ще одним ударом частково зруйновано пожежну частину станції. Крім того, внаслідок обстрілів виникли лісові пожежі на довколишніх територіях, що викликало серйозне задимлення. Гасіння пожежі утруднене, адже до цього рашисти обстріляли пожежну частину.

"Одночасно окупанти активно створюють "картинку" для власної пропаганди. З цією метою на станцію нещодавно завезли два автобуси "масівки", які мають виконувати роль "місцевих мешканців та персоналу". Справжні місцеві жителі та персонал відмовляються брати участь у подібних постановках", - зазначають у ГУР.

Крім того, біля стели з написом "Енергодар" на в'їзді до міста окупанти розмістили САУ "Півонія" із символом "Z". При цьому над артустановкою піднято український прапор, що може свідчити про те, що окупанти планують використати це озброєння для провокацій з метою звинувачення ЗСУ.

Читайте також:

Жалоба для всіх уболівальників: раптово не стало легенди київського "Динамо"

"Головний щур уже в безвиході": ветеран боїв в Афганістані розповів, що чекає на Путіна

Такого ще не було: Естонія та Фінляндія будуть ракетами бити по Путіну