Російський диктатор Путін створив для громадян РФ такі умови, коли загибель рідного сина на війні в Україні – це вдача. Адже за це дадуть компенсацію, яку можна витратити на покупку російського автомобіля Лада. А якщо сина вже поховали помилково, а потім кажуть, що він справді живий, батьки не хочуть повертати гроші державі, відмовляючись від живого сина!

Як повідомляють Факти, про такий дикий випадок розповів російський журналіст Тимур Олевський.

Він розповів, що цю історію озвучила сестра росіянина, який опинився у полоні ЗСУ. Жінка навіть звернулася до прокуратури із цього приводу.

Вона розповіла, що батьки поховали чуже тіло, а коли брат все ж таки знайшовся в полоні в Україні, — відмовилися робити якісь дії щодо його повернення додому, щоб не повертати отримані гроші.

"Пише сестра полоненого російського солдата, який перебуває в українському полоні. Вона пише до прокуратури — і це не схоже на скаргу, а схоже на крик про допомогу, — що батьки солдата отримали гробові гроші за те, що він загинув за фальшивою, по суті, процедурою отримання результатів ДНК-експертизи, бо її взагалі ніхто не проводив. Це була просто формальність, її мали проводити, їм навіть результатів не дали", - констатував журналіст.

Попри відсутність доказів смерті російського окупанта, його батьки влаштували похорон і вже отримали обіцяні виплати.

"Їм привезли чиєсь тіло, вони його поховали, одержали гроші, а потім солдатів знайшовся. Він живий і перебуває в полоні. А вони не намагаються зробити нічого з цим, не звертаються до міністерства оборони, щоб уточнити його долю і витягнути його з полону, тому що пояснюють, що гроші вже отримані, і їх назад повертати вони не збираються", — зазначив журналіст.

Читайте також:

Жалоба для всіх уболівальників: раптово не стало легенди київського "Динамо"

"Головний щур уже в безвиході": ветеран боїв в Афганістані розповів, що чекає на Путіна

Такого ще не було: Естонія та Фінляндія будуть ракетами бити по Путіну