Стало відомо, що Фінляндія та Естонія заздалегідь готуються до захисту від російського флоту, тому вони вирішили перекрити Фінську затоку.

Про це 12 серпня заявив естонський міністр оборони Ханно Певкур в інтерв'ю газеті Iltalehti .

Так, Міністерства оборони двох країн – Естонії та Фінляндії – обговорюють питання об'єднання берегової оборони. Йдеться про створення спільної системи протиракетної оборони. Вся справа в майбутньому входженні Фінляндії до складу НАТО, після чого Балтійське море стане внутрішнім морем Північноатлантичного Альянсу, у зв'язку з чим Фінську затоку хочуть перекрити для кораблів Росії.

Міністр також зазначив, що ракети двох країн здатні вражати будь-які цілі, тому створення спільної системи ПРО є доцільним. У матеріалі зазначено, що на озброєнні естонська армія має протикорабельні ракети Blue Spear, що б'ють по ворогові на відстані 290 км. Фінські ракети здатні вражати цілі з відривом 100 км.

Нагадаємо, що 9 серпня президент США Джо Байден підписав протоколи про приєднання Фінляндії та Швеції до НАТО. Америка стала 23 країною альянсу з 30, яка ратифікувала угоди. Ось тільки процес поки що серйозно гальмує Туреччина - 12 серпня в Анкарі заявили, що Фінляндія та Швеція ще не виконали зобов'язання щодо екстрадиції членів Робочої партії Курдистану, яку турки вважають терористичною.

Читайте також:

Скоро кінець: зруйновано останній міст, яким окупанти переправляли техніку

Росіяни проклинають Путіна: родини російських військових у дикій паніці вивозять із Маріуполя

"Спійте неспокійно": Кім показав залишки російських "Смерчів" і звернувся до окупантів