Ні для кого не секрет, що на кожну силу є протидіюча сила і немає такої сили, на яку не було б протистояної сили. Саме тому країни Заходу запровадили щодо Росії вже кілька пакетів безпрецедентних санкцій за вторгнення до України. Накладаються вони і на Білорусь – за допомогу РФ. Лукашенко знайшов спосіб, як за це помститися.

Так, самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко наприкінці червня 2022 року заявив, що Білорусь не "захищатиме Європу від потоку нелегальних мігрантів".

"Сьогодні вони завили. Ах, білоруси їх не захищають. У Литву, Латвію та Польщу кинулися тисячі і тисячі нелегальних мігрантів. Вони вимагають від нас захистити їх від контрабанди, від наркотиків. Аж через Атлантику чути сигнал: допоможіть, як це було раніше, затримайте ядерні матеріали, щоб вони не потрапили до Європи.Так і хочеться запитати, ви що там, оточили взагалі? - Заявляв він тоді.

І справді, в ЄС заявили, що Білорусь використовує спеціальні інструменти для пошкодження паркану на кордоні з Польщею, щоб помститися за санкції, введені у відповідь на узурпацію влади в країні та політичні репресії проти опозиції.

Так, за словами прес-секретаря польської прикордонної служби Анни Михальської, 2022 року білоруська сторона за підтримки Росії значно розширила коло країн, з яких залучаються мігранти. Про це пише НВ .

"Протягом одного місяця ми затримали громадян 40 різних країн, переважно з Африки", - заявила вона.

Михальська розповіла, що за повідомленнями мігрантів, їх привезли до польського кордону, а білоруські силовики за допомогою спецтехніки прорізали паркан.

Очевидно, саме з цієї причини останнім часом Польща, Литва та Латвія зіткнулися зі значним зростанням кількості мігрантів з боку Білорусі.

Читайте також:

Росіяни плачуть, залишаючи Крим: "Тут так класно, не хочу їхати". Відео

Розпад Росії: названо регіони, які першими відокремляться від РФ

Їх важко дізнатися: Максим Галкін показав своє фото з Аллою Пугачовою 20-річної давності