Погода в Південній Кореї 8 серпня показала, що стихія значно сильніша і руйнівніша, ніж рука людини. Ще б пак, за даними корейських метеорологів, протягом години ввечері 8 серпня випало 136,5 мм опадів - таких сильних злив не було в Південній Кореї вже 80 років. Попередній рекорд було встановлено 5 серпня 1942 року, коли кількість опадів, що випали, склала 118,6 мм. На жаль, без жертв не обійшлося.

Стало відомо, що 7 людей загинули і ще 6 вважаються зниклими безвісти внаслідок найсильнішої за останні 80 років зливи, яка обрушилася на Сеул і прилеглі до південнокорейської столиці райони. Про це повідомляє Yonhap з посиланням на місцеву владу.

Так, за даними уряду, внаслідок злив у Сеулі загинули п'ятеро людей і ще четверо зникли безвісти, а в провінції Кенгідо двоє загинули і двоє зникли безвісти. Також у Кьонгідо постраждали дев'ятеро людей. Понад півтори сотні людей залишилися без даху над головою вночі і були змушені ночувати в школах та інших громадських установах.

Рекордно сильний дощ у Південній Кореї викликав хаос на вулицях Сеула і навіть зупинив роботу метро, ​​оскільки на деяких станціях вода лилася сходами та ескалаторами, наче водоспад.

Через зливу також було порушено залізничне сполучення, перекрито 80 ділянок доріг, а станом на ранок 9 серпня не працювали 19 поромних маршрутів.

За даними Корейського метеорологічного управління, зливи будуть йти по всій країні протягом тижня.

Читайте також:

Удар по Вінниці: Росія почала використовувати гіперзвукові ракети "Кинжал" Що відомо

Було замовлення Кремля: СБУ затримала кілерів, найнятих для ліквідації Резнікова та голови розвідки Буданова

Стриптизерка з "Міста гріхів" виставила на продаж труси принца Гаррі