Росіяни платили дуже великі суми за проведення Гран-прі в Сочі, але це не допоможе їм залишитися в престижних автоперегонах.

Як заявив президент і головний виконавчий директор чемпіонату світу з автоперегонів у класі Формули-1 Стефано Доменікалі, тепер для росіян немає місця у Формулі-1, передає Оглядач.

"Є речі, які не підлягають обговоренню. Ми більше не матимемо справу з росіянами. Там більше не буде перегонів", – сказав Доменікалі для Bild.

"Ми беремо участь у перегонах у Саудівській Аравії та Катарі? Ми хочемо використати силу нашого виду спорту, щоб досягти змін. І ми бачимо, що вони вже починаються", - додав італійський функціонер.

У березні цього року повідомлялося, що керівництво Формули-1 засудило напад на Україну та оголосило про розірвання контракту з Гран-прі Росії. Це означає, що гонка скасована не лише цього року (замість неї проведуть Гран-прі Туреччини) – її не буде до 2025 року. До речі, з 2023 року Гран-прі мали проводити не в Сочі, а на новій трасі в Санкт-Петербурзі. Раніше низка пілотів Формули-1 оголосила бойкот російському етапу чемпіонату.

Міжнародна федерація автоспорту FIA заборонила російським та білоруським гонщикам виступати у змаганнях під своїми національними прапорами.

Читайте також:

"Росіяни просуваються назад": Арестович показав, як ЗСУ женуть окупантів. Фото

Росіянину з посвідкою на проживання в Україні поставили в паспорт штам із непристойним словом із трьох літер. Фото

Найвідоміша в Україні мережа автозаправок заарештована через зв'язок з Росією