Новая рабочая неделя в Украине началась с мощного всплеска тепла по всей территории страны. При этом пик потепления ожидается с 18 по 20 января, температура воздуха превысит климатические нормы на 10-15 градусов.

Об этом сообщают украинские синоптики. Так, по прогнозам meteoprog, в этот период существует возможность обновления рекордов максимальной температуры в разных городах Украины.

Однако во второй половине недели начнется постепенное понижение температуры.

Такой же прогноз на Крещенскую неделю дала и украинская синоптик Наталья Диденко.

"В ближайшие дни, 18-19-20 января еще побудет теплая погода, к концу недели похолодает", – отметила Диденко в Facebook.

Погода у вівторок, 17 січня

У західних, північних і центральних регіонах очікуються помірні дощі з мокрим снігом. У східних областях вночі температура буде на рівні -3…+2 °С; вдень підвищиться до 0...+5 °С, у південних та західних регіонах місцями +6...+10 °С, у Криму до +14 °С.

"Вітер південний / південно-східний, 7 - 12 м/с, місцями пориви до 15 - 20 м/с, у Карпатах 25 - 30 м/с", - додав синоптик.

Погода в середу, 18 січня

На заході країни прогнозуються помірні дощі, а в Карпатах сильні опади. У денний час дощова погода пошириться на велику частину територій. Температура почне стрімко підвищуватися: вночі +1…+6 °С, на крайньому сході близько 0 °С; у Криму та в Одеській області +6…+11 °С. Удень повітря прогріється до +3…+8 °С, у центральних, південних та місцями західних областях до +10…+15 °С.

"Вітер південний, 7 – 12 м/с, подекуди пориви до 15 – 20 м/с, у Карпатах 25 – 30 м/с", - уточнив Кібальчич.

Погода в четвер, 19 січня

За прогнозом погоди, дощі в нічний час пройдуть у північних та східних областях, вдень очікується дощ і мокрий сніг у західних областях країни. Температура повітря вночі становитиме від -1 до +4 °С на сході України, у центральних, південних та північних областях +2…+7 °С. Вдень на стовпчику термометра у східних областях буде +2...+7 °С, у центральних та південних областях +8...+13 °С, у Криму до +18 °С.

Погода в п'ятницю, 20 січня

"Невеликі дощі та мокрий сніг очікується у західних областях. На решті території країни без істотних опадів. Вітер південний / південно-східний, 7 - 12 м/с. Температура повітря вночі становитиме +3…+8 °С, у західній частині близько 0 °С; в денні години +3…+8 °С, у південних та центральних областях +8…+13 °С, у Криму до +18 °С", - написав синоптик.

Погода на вихідні, 21-22 січня

На вихідних аномально тепла температура повітря почне поступово знижуватися. У більшості областей вночі очікується до -5…0 °С, вдень до –2…+3 °С. Водночас у південних регіонах і на Закарпатті продовжиться аномальна тепла погода з весняним подихом.

Читайте также:

Не стало известного украинского режиссера. У него снимался даже Кличко

Был настоящим героем: 10 лет провел в мучениях и молчал. Почему не стало Вахтанга Кикабидзе

Из россиян никто не выжил: авиакатастрофа в Непале унесла жизни 72 человек. Видео падения борта