Російська сторона більше не буде дотримуватися Мінських домовленостей.

Так, Глава української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук заявив про те, що в планах Російської Федерації більше немає зацікавленості в Мінських угодах. Тепер Росія поставила перед собою більш масштабні завдання: створити з "Л / ДНР" квазідержави на українських землях, а потім інтегрувати їх у свій склад.

"Росія ніколи не припиняла проводити свою головну стратегічну мету – тиснути на Україну, позбавляти її суверенітету та територіальної цілісності, проводити політику знищення як держави. Воно робиться не в один день однаково. Бувають дні, коли менше, буває – коли більше. Але в даному разі йдеться вже не про дні, а про останній місяць після Нового року – після 10-15 січня. Йдеться вже про тенденцію, і це означає, що російські окупаційні війська, плюс їхні підопічні ОРДЛО ухвалили рішення не виконувати Мінських домовленостей щодо припинення вогню і встановлення тиші", - заявив Леонід Кравчук.

При тому, що окупаційні війська продовжують вести обстріл українських позицій з забороненого озброєння. В результаті цього гинуть українські військові. Не так давно від снайперської кулі загинуло двоє військовослужбовців української армії.

Як запевняє Кравчук, що на цей час Росія хоче, щоб Україна повністю пішла на їх умови. Тобто вони хочуть не встановлення миру на цих землях, а їх інтеграції до складу Росії. Але на такі умови українська сторона ніколи не піде, тому що це грубе порушення суверенітету країни.

На цей час Російська Федерації не змінюватиме свою позицію. Тому цей якраз той момент, коли потрібно повністю задуматися про новий формат проведення Мінських переговорів.

Раніше Hyser писав про те, що Зеленський однією фразою розгромив російську вакцину.

Також писали, що стало відомо, коли Путін відкриє «ядерний чемоданчик».

Нагадаємо, що Саакашвілі розповів про таємний план Кремля, названі міста.