В Україні виставили на продаж раритетний канадський автомобіль - Bricklin SV-1.

Ця модель випускалась лише протягом двох років - з 1974 по 1976 рр. Всього таких спорткарів було вироблено менш як 2800 примірників, і один з них, знайшовся в Україні. Між іншим, Bricklin SV-1 заслужено вважається дуже рідкісним і ексклюзивним авто, особливо, в нашій країні.

В Україні продають раритетний канадський спорткар Bricklin, фото із соцмереж

Є припущення, що цей екземпляр - єдиний взагалі в Україні, хоча є нюанс, який полягає в тому, що він не розмитнений. Не дивлячись на це власник просить за своє авто 16 тисяч доларів - в гривнях це приблизно 445 тисяч.

Хоча така ціна цілком прийнятна для тих, хто розуміє, як важко купити канадський Bricklin навіть за кордоном, включаючи його Батьківщину, де є цілий клуб шанувальників цієї моделі, для якої прототипом послужив Chevrolet Corvette. Більш того, там вартість цих моделей навіть може перевищувати 50 тисяч доларів.

Фото з мережі

Варто відзначити, що під капотом Bricklin Canada Co. мотор AMC 360 потужністю 229 к.с. і 4-ступінчастим "автоматом" Chrysler. Окрім того, виробник цього авто позиціонував його як найбезпечніший транспортний засіб, а в число його особливостей варто віднести незвичайні двері типу "крило чайки", які на машинах з першої партії відкривалися надто повільно (10 секунд), але згодом відкриття скоротили до 2-х секунд.

Останні моделі Bricklin SV-1 вже почали оснащувати 175-сильним мотором Ford Windsor, зв'язаний з 3-ступінчастою автоматичною КПП. Але саме зменшення потужності і призвело до фіналу виробництва цього авто - численні скарги покупців значно зменшили попит на нього.

Раніше "Нyser" писав про те, що в Англії знайшли рідкісний "Москвич", випущений для іноземців.

Також наш портал повідомляв, що в гаражі у діда знайшли український джип часів СРСР, майже без пробігу.

Нагадуємо, що у закинутому гаражі знайшли цілий склад раритетних автомобілів Mazda, за якими полюють колекціонери.