Під час Еко акції «Шевченко єднає Україну» , розпочатої Державною екологічною інспекцією в рамках програми Президента «Зелена Країна»,у ході щорічної традиційної весняної толоки, яку провели сьогодні в місті Києві, було висаджено близько 500 саджанців Дубів Шевченка у всіх районах міста Києва.

За сприянням заступника Голови КМДА Петра Пантелеєва, котрий також долучився до толоки та висадки дерев, саджанцями Дубів Шевченка було висаджено алею у Сирецькому парку який знаходиться в Шевченківському районі міста Києва.

Т.в.о. Голови Держекоінспекції Ігор Зубович наголосив на важливості збереження навколишнього середовища та відповідального ставлення до природи та особисто взяв участь у висадці саджанців.

Нагадаємо, що Державна екологічна інспекція України розпочала Еко акцію "Шевченко єднає Україну". Сіянці зібрані з Дубу Шевченка, в якому Тарас Григорович ховав свої малюнки від пана Енгельгардта тепер будуть прикрашати кожен район міста Києва і кожну область України.

Зауважимо, що цей захід не лише вшанування пам'яті великого поета, а й спроба поєднати сили для збереження нашого природного довкілля. Цей крок є важливим символом єдності нашої країни у питаннях охорони навколишнього середовища та створення здорового та безпечного місця для життя.