Вчені з'ясували, що люди, які дотримуються середземноморської дієти, в якій переважають зелені листові овочі, а так їдять мінімум м'яса, здатні зберегти свої когнітивні здібності до старості.

Такі висновки медики зробили на підставі досліджень, в яких взяли участь понад 500 осіб у віці 79 років. У них у всіх була відсутня деменція.

Серед тестів, які пройшли резиденти, були тести на пам'ять, знання слів, швидкість мислення, розв'язання задач. Крім того, вони заповнили анкети харчової поведінки за попередній рік. Більш як 70% з групи випробовуваних також пройшли сканування мозку.

Попри те, що деякі з них мали згубні звички, а також різні захворювання, результат дослідження показали, що люди, які найбільш суворо дотримуються середземноморської дієти, мали найвищі показники когнітивних функцій.

Середземноморська дієта, фото: medic

Але дослідження не виявило зв'язку між дієтою та фізіологічними ознаками здоров'я мозку. Маркери здорового старіння мозку, такі як більший об'єм сірої або білої речовини або менша кількість уражень білої речовини, не відрізнялися між тими, хто регулярно дотримується середземноморської дієти, і тими, хто цього не робить. Автори відзначають, що з розумовими показниками можуть корелювати інші структурні характеристики мозку.

Нагадаємо, що лікарі дали пораду, як захистити своє здоров'я від серцевого нападу та завжди залишатися в тонусі.

Так, лікарі радять не відмовлятися від того, щоб поспати днем, адже це дуже позитивно впливає на здоров'я та організм в цілому. Така приємна звичка допоможе захистити ваше серце від нападу, який часто закінчується смертю людини.

До такого висновку прийшли дослідники з Університетської лікарні Лозанни після спостереження за 3400 людьми у віці 35 - 75 років в середньому протягом п'яти років.

Раніше "Hyser" писав про те, що названий доступний фрукт, який продовжує молодість і зміцнює кістки.

Також "Hyser" повідомляв, що улюблений гарнір українців виявився дуже небезпечним: краще відмовтеся назавжди.

Нагадаємо, що лікарі розповіли, який популярний гарнір приховано наповнює тіло канцерогенами.