Российские оккупанты уже не могут скрывать свои исторические потери на территории Украины. Чтобы хоть как-то показать так называемые "успехи" Путина и предотвратить госпереворот в РФ, пропаганда Кремля начинает раздувать новые фейки.

Вот что по этому поводу пишет Управление стратегических коммуникаций ВСУ (СтратКом ВСУ) на своем Телеграм-канале (текст приведен в оригинале и без ремарок):

Третю ніч поспіль ширяться російські балачки про відновлення наступальних дій українців вночі на Запорізькому напрямку.

Проте є деякі важливі зауваження:

Майже всі кадри поширюють російські джерела, які, звісно, зосереджені на втратах ЗС України.

Більшість втрат вже були кілька днів тому та/або деякі були вже оприлюднені, продемонстрованими з іншої точки зору.

Втрати також іноді показують, що українці знаходяться південніше, ніж очікувалося.

Там, де глядачі бачать один пошкоджений автомобіль, їх було більше і які не постраждали...

Україна, в свою чергу, оприлюднила кілька кадрів з обох південних напрямків:

Про те, що за останні 3 дні Україні вдалося знищити 2 ТОС-1А, один у Великій Новосілці та один у Бахмутському напрямку. Такого раніше не було під час цієї війни.

Це допомагає визначити, що українці скупі щодо оприлюднення матеріалів з огляду на безпеку військових операцій. Але ті нечасті кадри, які були оприлюднені, показують, що відбувається щось більше. І неприємніше для росіян.

Кількість знищенної техніки:

Україна отримала тисячі одиниць військової техніки, понад тисячу одиниць тільки для нових бригад.

Це війна проти ешелонованої оборони. ЗСУ втратить багато техніки. Це частина наступу. Цифри, які показують росіяни, ніщо в порівнянні з ціною, які Україна може очікувати від наступальних дій, локальних навіть.

Але що важливіше: люди. Солдати. Більшість знищених транспортних засобів, скоріш за все, знищуються мінами. Неозброєним оком видно, що люки відкриті, крові немає, тіл майже немає. Отже машини виконали те, для чого були призначені: захистити воїнів усередині. Транспортні засоби можна замінити, людей – ні.

І, мабуть, важко прийняти сувору правду: людські втрати під час наступу передбачаються і очікуються.

Висновок:

Російська сторона розповсюджує кадри знищеної української техніки, а українська сторона тримає жорсткі рамки для комплексу заходів щодо забезпечення прихованості приготувань до бойових дій і продовжує працювати за лаштунками.

Фахівці зі звичайних бойових дій сьогодні рідкість, і минули десятиліття з тих пір, як ми бачили війну такого масштабу. Отже, майте це на увазі, уважно спостерігаючи за цією війною.