З 1 квітня поточного року в нашій країні зміняться вимогу до стажу.

Для українських жінок підвищать пенсійний вік, пишуть "Українські новини". Нововведення стосується українок, які пішли на пенсію в цьому році.

Відповідно до закону "Про обов'язкове загальнодержавне пенсійне страхування" пенсійний вік збільшиться з 59,5 до 60 років. Тому отримати гроші ще за попередніми правилами зможуть ті жінки, які народилися з 1 жовтня 1960-го по 31 березня 1961 року.

Жінки, які народилися з 1 квітня 1961 року вийдуть на пенсію у 60 років у 2021-му.

Поетапне підвищення пенсійного віку відбувається ще з 2011 року. Рівно с того часу кожен рік пенсійний вік жінок в Україні підвищується на пів року. Повідомляється, що в 2021-му відбудеться останній етап підвищення.

Українські пенсіонери, фото: Hyser

Але разом с тим відомо, що у поточному році 60-річні українки не всі підуть на заслужений відпочинок. Для цього треба ще виконати умови вимогу до стажу. В Україні щороку підвищуються вимоги за кількістю років стажу на 12 місяців, поки у 2028-му не досягне 35 років.

На сьогодняшній день пенсійні виплати зможуть отримати лише ті Українки, у яких є 35 років стажу.

Нагадаємо, що в Україні вже з першого березня розпочнеться індексація пенсії. Багатьом громадянам країни підвищить пенсійні виплати. Середній розмір підвищення становитиме близько 11%.

Пенсія українців, фото: imag.one

На офіційному сайті українського уряду пишуть, що підвищення стосуватиметься не всіх категорій пенсіонерів, але проіндексують все ж таки більшість виплат — близько 8 млн. Індексація буде стосуватися пенсіонерів, які пішли на заслужений відпочинок за віком і мають необхідний страховий стаж.

Раніше "Hyser" писав про те, що пенсіонерів грубо "обскубають": хто в Україні залишиться без виплат і чому.

Також "Hyser" повідомляв, що в Україні вже з першого березня розпочнеться індексація пенсії.

Нагадаємо, що українські заробітчани можуть залишитися без пенсій.