4,6 мільйона гривень штрафних санкцій нарахувала Держекоінспекція у сфері ринкового нагляду за якістю пального за перший квартал 2021 року. Це у майже у 8 разів більше, ніж за аналогічний період 2020 року (591 тисяча гривень).

Про це повідомив готова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований – йдеться на сайті відомства.

«Також за 3 місяці поточного року Держекоінспекція здійснила 280 перевірок на АЗС та винесла 498 рішень про вжиття обмежувальних заходів. Серед них – усунення формальної невідповідності зважаючи на вимоги техрегламенту та заборона надання продукції на ринку», - розповів Андрій Мальований.

Він зазначив, що перевірка якості пального важлива з огляду на те, що до його складу входять легкозаймисті та небезпечні хімічні речовини. Використання неякісних складових або неврахованих присадок становить величезну загрозу для споживачів.

«Наразі Держекоінспекція проводить посилені заходи контролю в рамках ринкового нагляду за дорученням Прем’єр-міністра України. Кожен територіальний орган ДЕІ здійснює позапланові перевірки у суб'єктів господарювання, які займаються роздрібним продажем пального. Результати цих заходів виносяться для обговорення у міжвідомчих регіональних робочих групах, які напрацьовують механізми подальшого контролю», - додав Андрій Мальований.