Одеський адвокат та голова комітету господарського права і процесу Ради адвокатів Одеської області, Віктор Сизоненко, виявився з приватним підприємцем та має спільний бізнес із колишнім прокурором, якого затримали за хабар, і якого він захищав у суді.

За даними аналізу декларації юриста та його судової практики, ця інформація стала відомою через портал 368.media.

Віктор Сизоненко, який народився у Донецьку та працював у Житомирі, викладає свої послуги в Одесі та претендує на посаду судді в апеляційному господарському суді Одеської області. До цього він обслуговував інтереси морських агентських компаній та очолював філію юридичної компанії Arzinger. У 2023 році він заснував свою компанію "Файнекс Лігал".

Декларація Сизоненка вказує, що його дружина Людмила придбала будинок у селі Нерубайське на Одеській області у листопаді 2020 року за 1,91 млн гривень. Крім того, у 2023 році він задекларував автомобілі Toyota Land Cruiser Prado 150 (за 1,6 млн гривень) та KIA STONIC (за 481 тис. гривень), які належать його дружині.

Людмила Сизоненко

У 2023 році він залишив фірму Arzinger і заснував своє адвокатське бюро. Від підприємницької діяльності він отримав 5,43 млн гривень.

Найцікавіше полягає в зв'язках адвоката у Житомирській області, де походить його дружина Людмила. Сизоненко вказує на адресу пошти justecolaw@gmail.com, яка відповідає ТОВ "Юридична компанія Юстеко" у Житомирі. Зазначеною компанією володіє сам адвокат, а його партнером є колишній посадовець прокуратури Житомирської області Віталій Рудик.

Рудик був затриманий у 2018 році за отримання хабара у розмірі дві тисячі доларів та підозру за статтею 368 Кримінального кодексу. Однак у серпні 2019 року КДКП вирішила звільнити його з органів прокуратури через порушення кодексу.

Справа Рудика досі слухається у Корольовському суді Житомира, а юридичну захист проводила команда Сизоненка та інших адвокатів. За даними видання, Рудик є співвласником ТОВ "Північ-ліс", що займається лісообробкою.

Дружина адвоката, Людмила Сизоненко, володіє часткою в АО "Лігал гран.ТТ", а колишня керівниця цієї компанії, Тетяна Тітаренко, є дружиною заступника міністра інфраструктури Юрія Васькова.

Висновок зазначає, що Сизоненко може мати доступ до сумнівних угод з експортом агропродукції, інші деталі повинні розслідувати правоохоронні органи.