Дієтологи розповіли, кому варто відмовитись від вживання квашеної капусти задля свого ж здоров'я.

В першу чергу варто відзначити, що квашена капуста корисна за рахунок поживних речовин в ній і вітамінів С, групи В, а також калію, кальцію, цинку, селені, заліза, йоду, фосфору і натрію. Не дивлячись на це, деяким людям лікарі її не рекомендують до вживання, пише "РБК-Україна".

Улюблена закуска українців може бути дуже небезпечною, фото: YouTube

Таким чином, є люди, котрим її треба їсти обережно або зовсім виключити з раціону. З цього приводу висловилася ендокринолог-дієтолог Тетяна Бочарова, яка розповіла, що така капуста особливо небезпечна для людей з гіпертонією і хворобами сольового обміну. Річ в тім, що у квашеній капусті дуже багато солі, що може стати причиною появи набряків і підвищення артеріального тиску.

Окрім того, квашена капуста протипоказана при хворобах кишечника, зокрема при ентероколіті. В цьому продукті присутня клітковина, яка може викликати здуття живота і метеоризму, а в деяких випадках навіть загострення хвороби. При панкреатиті капуста в сирому вигляді теж заборонена, проте у вареному або тушкованому вигляді - дозволяється, але не більше 100 г в день.

Квашена капуста не рекомендується до вживання при деяких хворобах, фото: YouTube

Але і це ще не все, адже від квашеної капусти радять відмовитись і тим, хто переніс операцію на шлунково-кишковому тракті і маленьким дітям до двох років, оскільки в них це блюдо важко перетравлюється. Більш того, навіть здоровим людям квашеною капустою не варто зловживати, а от годуючим мамам взагалі краще утриматися від будь-яких солінь.

Раніше "Нyser" писав про те, що регулярне вживання вівсяної каші може негативно позначитися на здоров'ї.

Також наш портал повідомляв, що медики назвали популярний продукт, який суттєво скорочує життя.

Нагадуємо, що медики назвали молочні продукти, які омолоджують організм.